Dags att fira arbetsfri-dagen 2020

Vad menar jag med det kanske ni undrar, enligt min definition är det den dagen på året då jag inte skulle behöva jobba något mer för att mina utdelningar täcker alla mina kostnader för resten av året. Det är en siffra jag följer upp varje månad. (Mina utdelningar senaste 12 månaderna delat på utgifterna de senaste 12 månaderna, multiplicerat med antalet dagar på ett år ger hur många "semesterdagar" jag kan ta.)

Så klart fungerar det ju inte i praktiken, min chef skulle nog inte uppskatta om jag var ledig tre månader just nu. Men även om det bara är i teorin så gillar jag att omsätta procent och siffror till diagram och liknelser som gör de mer påtagliga och lättare att relatera till.

I år får jag fira den 1:a oktober, i fjol inföll arbetsfri-dagen den 6:e oktober, året innan dess den 28:e november. Jag hade ju naturligtvis hoppats på att datumet skulle vara ännu tidigare i år, men de slopade utdelningarna i år har gjort sitt. Jag är trots allt väldigt nöjd över att det inte blev sämre i år än ifjol med tanke på omständigheterna.

Utdelningarna de senaste tolv månaderna är nästan på pricken lika stora som de var för ett år sedan, men jag har jobbat på kostnadssidan. Jag gör av med mindre pengar varje månad nu och det är hela anledningen till att jag skulle kunna lägga till ytterligare fem dagar semesterdagar i år. 

På kostnadssidan finns det mer att göra men just nu känns det som en bra balans mellan sparande och det jag lägger pengar på. Det ska bli spännande att se nästa år om utdelningarna återgår till mer normala och vad det i så fall betyder för arbetsfri-dagens datum.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Månadsuppföljning september 2023

Krymper balansräkningen

Jag har blivit med rullande utgift