Månadsuppföljning september 2021

Äntligen fredag! Det markerar slutet på både en intensiv arbetsvecka och en period på flera veckor med mycket aktiviteter här hemma. Ikväll ska jag för första gången på väldigt länge vara hemma alldeles själv och göra absolut ingenting.

Förutom att vi hade en förkylning som spillde över från förra månaden så har vi hållit oss friska båda två här hemma. Det bådar gott inför nästa lön. Summan som trillade in på lönekontot den här månaden var också helt okej. Den här månaden har vi levt billigt, förutom den stora notan på födelsedagsmiddagen på fin restaurang för åtta personer. Välinvesterade pengar om man ser det ur perspektivet att jag får visa min uppskattning till de människor runtomkring som ställer upp och hjälper mig när det behövs. Det är så sällan jag har chansen att bjuda tillbaka och nu var det två år sen sist. Matkostnaderna blev 1914 kr, en rätt låg summa med tanke på att det varit kalas och mer folk än vanligt på besök. Restaurangnotan för hela månaden blev 4994 kr. Sparkvoten blev goda 58%, bra med tanke på att jag vill komma upp i 50% sett på helåret.

September har varit lite lugnare på utdelningsfronten, inga stora utdelningar men hyfsat många små, tillsammans blev de till slut 5 425 kr. Det rullande snittet på 12 månader ligger fortfarande över 10kkr per månad.

Den här månaden har jag köpt en större post HM och sålt en del Equinor, jag har även sålt av mitt lilla innehav i ETF:en Invesco EQQQ Nasdaq-100. Köp har det blivit i iShares global clean energy ETF och VanEck vectors hydrogen economy ETF. Jag har även köpt lite Lundbergs, Industrivärden, Handelsbanken, Fresenius, Trelleborg och CapMan.

Både oktober och november ser ut att bli riktiga utdelningsfester, det blir nog de enda festerna för min del också framöver, jag är nöjd med kalasande för stunden. Jag hoppas också att jobbet lugnar ner sig lite när vi väl får göra en delleverans på det vi jobbat så länge på nu. Då kanske jag orkar börja funderingar kring julklappar och var julen ska firas i år. Mycket av det vanliga helgfixet har varit satt på paus nu när vi har haft annat för oss. Cyklarna behöver underhåll, förslag till bostadsrättsföreningen ska skrivas, utemöblerna ska tas in och balkongen förberedas inför vintern... listan på saker att göra är rätt lång just nu, men det får bli morgondagens bekymmer.

Utdelningar denna månad: 5 425 kr
Utdelningar genomsnitt rullande 12 mån: 10 556 kr
Balansförbättring denna månad: +27 793 kr

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Månadsuppföljning september 2023

Krymper balansräkningen

Jag har blivit med rullande utgift