Plötsligt händer det!


En välkänd slogan myntad av ett visst lotteri, som brukade följas av "vinn 10 000 kr i månaden i 10 år". Jag brukade gå och drömma om vad jag skulle göra om jag vann den vinsten, den var en herrans massa pengar, som jämförelse var studielån och studiebidrag ihop var runt 7 300 kr i månaden på den här tiden, om jag kommer ihåg rätt (usch vad gammal jag känner mig helt plötsligt!). Med det som bakgrund så har den där summan fått ett speciellt skimmer omkring sig, även om det numera brukar vara 25 000 kr i månaden som lockar i reklamen.

Som det ser ut nu så har jag också vunnit, men inte på lotteri utan genom år av sparande. Den magiska milstolpen "10 000 kr i utdelningar per månad i genomsnitt de senaste 12 månaderna" har passerats! Förhoppningsvis blir det på obestämd tid istället för 10 år för min del. Samtidigt passerar jag också trehundratusen kronor i totala utdelningar sen jag började investera.

Visst kan jag hävda att mina utdelningar för tillfället är lite "corona-dopade", en del bolag delade ut senare förra året än brukligt och vissa delade inte ut alls då utan gav en extra utdelning tidigt i år i stället. Men samtidigt var det vissa bolag som vred åt kranen helt och resulterade i ett rejält tapp i utdelning totalt sett på året jämfört med prognosen, så det kanske går på ett ut. Förhoppningsvis rider jag ut den här överkompensationspuckeln och hamnar på samma sida 10k-strecket nästa år.

Oavsett är jag mycket stolt och glad, jag har gjort det här alldeles själv efter eget huvud och med mina egna pengar. Ett stort delmål är uppnått, avbockat och behöver firas, hur firandet ska se ut får jag fundera på ett tag framöver.

Kommentarer

  1. Dubbelt grattis till 2 rejäla milstolpar: 10.000 kr/mån och 300.000 kr totalt.

    300.000 kr nådde jag för en knapp månad sedan men 10.000 kr/mån får vänta och sannolikt blir det nästa år då jag kommer avsluta året på ca 9.000 kr/mån.

    Jag tycker inte mina utdelningar känns dopade i år och räknar med rejäl höjning nästa år.

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat !! 10.000 Kr frågan var ett berömt tv-program när jag var liten. Det var längesedan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Månadsuppföljning september 2023

Krymper balansräkningen

Jag har blivit med rullande utgift