Det är nu det gäller att hålla i

Vi håller oss på vår egen kant i största möjliga mån och gör vad vi kan för att inte bli smittade av covid-19. Smittspridningen ökar här i vårt område och kanske når en topp om någon eller några veckor, så då gäller det ju att vara extra försiktig, nu mer än någonsin, speciellt när folk dessutom börjar tröttna på att begränsa sina liv och återgår till att leva mer normalt.

Jag jobbar hemifrån och tränar hemma eller utomhus. Inget onödigt spring i butiker eller frisörbesök. Inga besök till våra bekanta i riskgrupper, där har vi haft en del videosamtal istället. Det lindrar saknaden lite men det är ju inte samma sak som att få ses på riktigt ändå.
Samtidigt är alternativet att ses på riktigt inte ens på kartan, jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om jag skulle smitta någon och den personen blir riktigt dålig och kanske dör. I det perspektivet är några månader där vi inte kan ses bara en parentes, för tänk om alternativet är att vi bara får ses en enda gång till.

Jag har ställt in mig mentalt på att vi inte kommer kunna besöka äldre släktingar antingen förrän det finns ett vaccin eller att vi gjort antikroppstester som visar att vi har haft sjukdomen. Det innebär också att jag ställer in mig på att jag inte kommer ha någon barnvakt alls det närmaste halvåret eller så. Det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen och fokusera på det som är bra och det som går att göra istället för att bara stirra på det som inte går. Även den här tidsperioden kommer att ta slut.

Det finns fortfarande mycket att vara tacksam över. Våren är på väg att övergå i försommar med ljusa nätter, värme och gröna träd. Årets första glass utomhus avnjöts alldeles nyss, jobbet känns relativt tryggt, den egna ekonomin är stabil och sist men inte minst, vi och våra närmaste är fortfarande friska allihopa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Månadsuppföljning september 2023

Krymper balansräkningen

Jag har blivit med rullande utgift