Kroppsarbete

Nyss hemkommen från en vecka i fjällen, när vi åkte därifrån i morse snöade det och vi hade både vantar och mössa på oss när vi packade in alla grejer i bilen.

En ynka vandringstur blev det men vi hade fullt upp ändå. Ytterdörren skulle flyttas nu när stugan har blivit utbyggd, så fram med motorsågen och så gjorde vi ett nytt hål i den gamla timmerstommen. Justerade in karmen och dit med en ny och välisolerad dörr.

Det kan tyckas vara ett enkelt och snabbt jobb, men redan innan vi startade, när vi måttade in dörren var den skulle sitta så visade det sig att taket på farstukvisten var för lågt så vi var tvungen att riva bort det för att den nya dörren skulle gå att öppna sen. Innertaket i stugan var också några centimeter för lågt, så där fick vi riva bort ett lager innertak. Panelen där den nya dörren skulle sitta skulle återanvändas där den gamla dörren satt, så vi fick vara väldigt försiktiga för att inte spräcka brädorna när den togs bort. Ett fönster som delvis var i vägen för den nya dörren fick också tas bort innan arbetet med själva dörrhålet startade. Det fanns även en del el som behövde tas med i beräkningen.

Det lilla jobbet växte och växte ju mer vi funderade innan vi satte igång. Som tur var fanns alla verktyg och det mesta av materialet på plats, så att vi inte behövde stå där med hål i ytterväggen mer än nödvändigt när vinden ven runt knuten. I det här fallet var en mycket god planering ett måste innan motorsågen ens togs fram ur förrådet.

Jag har känt mig riktigt ledig den här veckan trots att jag har arbetat fysiskt från tidig morgon till strax innan skymning varje dag. Den härliga fjälluften och kroppsarbetet har tagit ut sin rätt på både aptiten och sömnen. Själen har fått sitt också, det känns fantastiskt att kunna hjälpa till med en sådan uppgift som släktingarna inte klarade själva och känna att det jobb jag lagt ner verkligen uppskattades.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Månadsuppföljning september 2023

Krymper balansräkningen

Jag har blivit med rullande utgift